News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News

News

Close

Filtered by category: Web Close

27.11.2019 — Event

21.10.2019 — Newspaper

7.10.2019 — Magazine

3.10.2019 — Video

3.10.2019 — Magazine

27.9.2019 — Web

17.9.2019 — Web

16.9.2019 — Web

13.9.2019 — Expo

9.9.2019 — Web

6.9.2019 — Web

4.9.2019 — Newsletter

27.8.2019 — BAR news

16.8.2019 — Web

1.8.2019 — Magazine

15.7.2019 — BAR news

12.7.2019 — Newsletter

9.7.2019 — Magazine

5.7.2019 — Event

5.7.2019 — Magazine

5.7.2019 — Magazine

1.7.2019 — Web

18.6.2019 — Newsletter

14.6.2019 — BAR news

12.6.2019 — Magazine

7.6.2019 — Web

29.5.2019 — Newspaper

24.5.2019 — Web

19.5.2019 — Web

18.5.2019 — Web

15.5.2019 — BAR news

15.5.2019 — BAR news

15.5.2019 — BAR news

15.5.2019 — BAR news

14.5.2019 — Newsletter

9.5.2019 — Newspaper

17.1.2019 — BAR news

17.1.2019 — BAR news

17.1.2019 — BAR news

17.1.2019 — Newsletter

11.11.2018 — Magazine

25.10.2018 — Expo

25.10.2018 — Magazine

15.10.2018 — BAR news

TOP
Back to news

15.5.2019 — BAR news

Passive offices in Etterbeek

Passive offices in Etterbeek

Renovation of an office building into passive offices at the foot of the Cinquantenaire on behalf of AG Real Estate. (completed 11,400m²)

In 2013, we won this important Brussels architecture competition that at the time focused on passive office building. The client left the designers free to choose a concept with demolition and new construction or renovation. Our concept – which resolutely opts for reconversion – provides an appropriate answer to the shortcomings of the existing office building. This both on an energetic and functional level. Maintaining the concrete skeleton is cost-effective, reduces waste production and shortens the site time! The new modular façade is set back in relation to the original front surface, creating a very interesting depth effect in terms of image value. This also ensures efficient structural sun protection. The 2 corners are filled in along the southeast side to create a more coherent whole. The added open corners make the building more pleasant and readable. This project was delivered very recently.