News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News News

News

Close

Filtered by category: Web Close

27.11.2019 — Event

21.10.2019 — Newspaper

7.10.2019 — Magazine

3.10.2019 — Video

3.10.2019 — Magazine

27.9.2019 — Web

17.9.2019 — Web

16.9.2019 — Web

13.9.2019 — Expo

9.9.2019 — Web

6.9.2019 — Web

4.9.2019 — Newsletter

27.8.2019 — BAR news

16.8.2019 — Web

1.8.2019 — Magazine

15.7.2019 — BAR news

12.7.2019 — Newsletter

9.7.2019 — Magazine

5.7.2019 — Event

5.7.2019 — Magazine

5.7.2019 — Magazine

1.7.2019 — Web

18.6.2019 — Newsletter

14.6.2019 — BAR news

12.6.2019 — Magazine

7.6.2019 — Web

29.5.2019 — Newspaper

24.5.2019 — Web

19.5.2019 — Web

18.5.2019 — Web

15.5.2019 — BAR news

15.5.2019 — BAR news

15.5.2019 — BAR news

15.5.2019 — BAR news

14.5.2019 — Newsletter

9.5.2019 — Newspaper

17.1.2019 — BAR news

17.1.2019 — BAR news

17.1.2019 — BAR news

17.1.2019 — Newsletter

11.11.2018 — Magazine

25.10.2018 — Expo

25.10.2018 — Magazine

15.10.2018 — BAR news

TOP
Back to news

15.5.2019 — BAR news

‘VC House’ – Humbeek

‘VC House’ – Humbeek

Sculptural new-build house for the VC family. (completed: 330 m²)

With the annual realization of a few houses, Binst Architects is building on a vocabulary of sculptural diversity and a sensing individuality of contemporary living. In this way every private new construction contract is approached broadly and the site is triggered designally to conceptual statements. This design intends to present itself as a very sleek pavilion concept, a black box that presents itself as a classy interpretation, as a literal mirror of the Belgian banality of the street. This glass house packs a half-underground sleeping floor and an above-ground living floor as a living scene on the vast landscape. This floating front head embraces the carport and reinforces the idea of ​​a functional separation and layered structure. To create a “black box”, the opaque façade sections are finished in black lacquered glass and the transparent façade sections are fitted with black fumed glazing.