Woning MB

Particuliere woningen

Woning MB
  • Opdrachtgever(s)
    Mommaerts – Bergen
  • Bouwplaats
    Bertem
  • Projectarchitect
    Edwin Remmerie
  • BAR architectenteam
    -
  • BAR interieurteam
    -
  • Hoofdaannemer
    Patrick Janssens bvba
  • Jaar
    2006-2010
  • Status
    Gerealiseerd

De woning is gelegen op een voormalig stuk landbouwgrond langs de oude kasseiweg tussen Leuven en Brussel. De uitzonderlijke afmetingen van het terrein, 30 m breed en 165 m diep, gecombineerd met de afwezigheid van dwingende stedenbouwkundige voorwaarden hebben aanleiding gegeven tot een ontwerp opgebouwd in verschillende stroken, elk met hun eigen karakter.

Aan de straatzijde bevat een zwart volume de slaapkamers, samen met inkom, garage en vestiaire. De gevels van dit volume zijn uitgevoerd in zwartgelakt glas voor de ondoorzichtige delen en in zwart gefumeerd glas voor de transparante delen. Het resultaat is een mysterieus en introvert volume dat zich horizontaal op het terrein plaatst en zo de straatgevel vormt.

Aan de tuinzijde, met het uitgestrekte zicht over het terrein en de boerderij op de heuvel erachter, is voor een omgekeerd principe gekozen: hier wordt het zicht naar achter toe zo veel mogelijk uitgebuit. Tegelijk zorgt de gevelbehandeling ervoor dat een duidelijk contrast ontstaat met het volume aan de straatzijde: de gesloten delen zijn uitgevoerd in spiegel, terwijl de transparante delen van spiegelend glas zijn voorzien. Van buitenaf ontstaat daardoor ook aan de tuinzijde een abstract horizontaal volume dat door zijn minimale detaillering boven het terrein lijkt te zweven.

De verbinding tussen beide volumes wordt gelegd door een als lounge uitgewerkte tussenzone, die uitkijkt op de buitenruimte die tussen beide volumes wordt gedefinieerd. Als verdere toevoeging aan het materialenpalet is dit volume uitgewerkt in champagnekleurig geanodiseerd aluminium, gecombineerd met goudkleurig glas. Aan de tuinzijde vormen zwembad en terras een laatste strook die de overgang naar het terrein vormt. Dezelfde lijn wordt doorgetrokken in de binnenafwerking, waar de vloeren het gevelmateriaal volgen: zwarte gietvloer vooraan, witte gietvloer achteraan en goudkleurig tapijt in de tussenzone. In de leefruimte groepeert een bijkomende zwarte strook het keukengedeelte en de open haard met zwevende kastenwand.

Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws

NIEUWS

Close

Gefilterd op categorie: Web Close

15.7.2019 — BAR nieuws

12.7.2019 — Nieuwsbrief

9.7.2019 — Magazine

5.7.2019 — Event

5.7.2019 — Magazine

5.7.2019 — Magazine

1.7.2019 — Web

18.6.2019 — Nieuwsbrief

14.6.2019 — BAR nieuws

12.6.2019 — Magazine

7.6.2019 — Web

29.5.2019 — Krant

24.5.2019 — Web

19.5.2019 — Web

18.5.2019 — Web

15.5.2019 — BAR nieuws

15.5.2019 — BAR nieuws

15.5.2019 — BAR nieuws

15.5.2019 — BAR nieuws

14.5.2019 — Nieuwsbrief

9.5.2019 — Krant

5.5.2019 — Magazine

5.5.2019 — Magazine

2.5.2019 — Krant

26.4.2019 — Krant

26.4.2019 — Magazine

25.4.2019 — Architectuur

9.4.2019 — Design

1.4.2019 — Magazine

27.3.2019 — Krant

21.3.2019 — Expo

13.3.2019 — Event

8.3.2019 — Krant

23.1.2019 — Magazine

17.1.2019 — BAR nieuws

17.1.2019 — BAR nieuws

17.1.2019 — BAR nieuws

17.1.2019 — Nieuwsbrief

15.11.2018 — Magazine

25.10.2018 — Expo

25.10.2018 — Magazine

15.10.2018 — BAR nieuws