Serviceflats met dienstencentrum

Towers

Serviceflats met dienstencentrum
 • Opdrachtgever(s)
  Zorgbedrijf Antwerpen
 • Bouwplaats
  Hoboken
 • Projectarchitect
  Philippe Vincke
 • BAR architectenteam
  -
 • BAR interieurteam
  -
 • Hoofdaannemer
  Hooyberghs nv
 • Project categorie
 • Jaar
  2011-2015
 • Status
  Gerealiseerd

In de nieuwe woonwijk Groen Zuid te Hoboken voorziet het Zorgbedrijf Antwerpen een zorgcentrum. Het gebouw wordt ingeplant in het park volgens het door Stramien en Binst Architects ontworpen masterplan. Onder het complex worden parkeerplaatsen voorzien voor het personeel en voor de bewoners van de zorgappartementen. De 118 zorgappartementen zijn verdeeld over 3 torenvolumes van 5, 9 en 11 bouwlagen. Tezamen met de kopvolumes van de ‘groene vingers’ uit het masterplan vormt het zorgcomplex een decor rond het groene park, dat hoger wordt naar mate de afstand tot de bestaande bebouwing groeit. Hierdoor wordt er een goede aansluiting op de bestaande bebouwing bekomen en tevens een hoogte-accent voor het park. Waar het lage torenvolume voornamelijk horizontaal samengenomen balkons heeft, worden de hogere volumes verticaler door het gebruik van meer individuele balkons.

De torenvolumes worden verbonden door een gezamenlijke sokkel waarin een kinderdagverblijf en een dienstencentrum zijn gelegen. Deze sokkel zal een zo klein mogelijke barrière vormen naar het park, door een zorgvuldig afgestemde materiaalkeuze in kleur, textuur en transparantie. De buitenruimtes van het kinderdagverblijf en het dienstencentrum worden geïntegreerd in het landschap en als zodanig mee ontworpen. De gevel van de zorgappartementen wordt opgebouwd uit frisse witte geprofileerde aluminium platen die het gebouw daarmee laat distantiëren van de typische zorgcomplexen. De horizontale georiënteerde aluminium beplating wordt afgewisseld met een vlakke olijfgroene en witte beplating en gaat daarmee een interessante confrontatie aan in textuur, maar vormt een harmonie in kleur en afmeting.

Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws Nieuws

Nieuws

Close

Gefilterd op categorie: Web Close

TOP