2013/04/12

‘HAARLEM RAAKS’ wint NRW Jaarprijs 2013

MAB Development Nederland heeft in samenwerking met planbureau Urbis met het project Raaks een nieuw dynamisch stuk toegevoegd aan de historische binnenstad van Haarlem. Het project Raaks is daarmee de onbetwiste winnaar geworden van de NRW Jaarprijs 2013. (Bron NRW)

Eigenaar: Generali Real Estate

Ontwikkelaar: MAB Development Nederland BV

Architecten: Binst Architects, Kraaijvanger Urbis, Claus en Kaan Architecten, Bolles+Wilson Freie Architekten

CBA Project: Het masterplan voorziet in de uitbreiding van het centrum van Haarlem met winkels, wonen, stadskantoor, bioscoop en parkeren.  In het hart van het plan, op de nieuwe parkeergarage, ontwerpt CREPAIN BINST ARCHITECTURE twee bouwblokken met dubbel hoge winkelruimten en daarboven appartementen. Rondom een ruimte binnentuin zijn de in totaal 118 luxe appartementen gesitueerd. De Raakshof heeft een stedelijke allure die past bij de grotere schaal aan de Raaks en de Zuiderhof gaat meer op in de kleinere omliggende korrel. Door het diverse gebruik van de in de omgeving voorkomende materialen, zoals pleisterwerk, zink, natuursteen en diverse kleuren baksteen, ontstaat er een dynamisch beeld die past binnen en aansluit op het historische centrum van Haarlem. (Bron CBA)

———-

Haarlem Raaks has been awarded the NRW Jaarprijs (Dutch Council of Shopping Centres) for best retail development of the Year. The award was presented yesterday to representatives of MAB, Generali and Municipality. The team of MAB Development wishes to thank you and your team for your important contribution to the project and congratulate you on the great achievement of being awarded this prestigious prize. In the jury report the high quality of the architecture and the attention to detail is mentioned specifically. (Source: MAB Development)

Link NRW (Nederlandse raad van winkelcentra)

Link movie_RAAKS