2016/12/20

CBA WINT WEDSTRIJD KIEVITPLEIN ANTWERPEN

1639_kievitplein_dagbeeld

Nieuwe hoofdzetel voor De persgroep Publishing nv (DPP)

Het hoofdkwartier van De Persgroep Publishing afgekort DPP vestigt zich definitief op het Kievitplein in Antwerpen als een iconische en interactieve werk-en woontempel. Het ontwerp kwam tot stand na een intense ontwerpstrategie en dit binnen de gestelde voorwaarden van een open wedstrijd. De “genius loci” van de plek werd grondig bestudeerd en vertaald naar een internationaal architectuuricoon dat rekening houdt met de uitzonderlijke interacties die op het Kievitplein zullen plaatsvinden.
De tot op heden onderbenutte plek Kievit zal met het winnende ontwerp van Binst Architects een nieuwe dynamiek teweegbrengen zowel aan de zijde Kievit als aan de zijde van de Pelikaanstraat, kortom de volledige stationsomgeving. De sculpturale uitdrukking functioneert als een gewricht tussen de bestaande bebouwing en de reeds in ontwikkeling zijnde stedenbouwkundige settings aan de Van Immerseelstraat.
Het gebouw voorziet in een genereus publiek gelijkvloers met mezzanine waarin een Brasserie-restaurant, coffee corners en diverse multi-media opstellingen die 24/7 economie van De Persgroep Publishing uitdragen. De gevels zijn alzijdig opgevat wat betekent dat elke gevel evenwaardig is ten overstaan van de andere. De materialisatie van het gebouw berust op duurzame en eigentijdse materialen die het internationale karakter van de Persgroep uitdragen.
Hogerop voorziet het ontwerp in 4 royale en toegankelijke daktuinen die positief bijdragen aan het leef-en werkklimaat van de honderden medewerkers en bezoekers. De kroon van het gebouw wordt afgezoomd met een belvedère van waaruit de geïnteresseerde bezoeker een 360° panorama heeft over het Stad en haar directe majestueuze stationsomgeving.

artikels o.a.

AG Vespa

HLN – Kievitplein

Gazet van Antwerpen – Kievitplein